Integrace

K úspěšnému fungování našeho integračního centra významně přispěli naši partneři:

Agora7 – díky nadaci Agora7 jsme získali potřebné vybavení a unikátní prostor, kde se každý pracovní den konají bezplatné lekce pro děti i dospělé.

UNICEF je organizace, která nám poskytla finanční podporu na období od 1. července 2023 do 31. prosince 2023.

MHMP – díky založení MHMP máme možnost získat finanční podporu od UNICEF.

Ministerstvo vnitra ČR – přispělo finanční pomocí k realizaci našich aktivit a programů.

Městská část Praha 7 – poskytla významnou podporu našim integračním programům.

UNHCR – poskytlo nám finanční podporu pro organizaci našich aktivit a kurzů.

Co to je

Integrační centrum “Dům Dobra” je pohostinným místem na Praze 7, pořádá různé akce, které přispívají k úspěšné integraci uprchlíků do českého prostředí. Náš rozvrh zahrnuje pravidelné týdenní kurzy i jedinečné akce, jako jsou workshopy od profesionálů, dětské oslavy, výlety na divadelní představení a koncerty.

Všechny tyto události aktivně sdílíme na našem kanálu Telegram a udržujeme každodenní dialog s návštěvníky našeho centra. Zde si každé dítě i dospělý najde něco podle svého vkusu a snadno naváže nové známosti.

Nové integrace

Grafický design ve Figmě

Objevte svět digitálního designu s Figma – od tvorby log až po vývoj infografiky. Tento kurz vám pomůže naučit se základy nástrojů Figma a aplikovat tyto znalosti na skutečné projekty. Zaregistrujte se na waitlist a my se vám ozveme, jakmile se objeví volné místo.

Registrace

Speaking Club v angličtině

Připojte se k našemu Speaking Clubu od Kosty! Kosta je učitel s mnohaletými zkušenostmi s výukou angličtiny a působením v OSN. Kosta ve své práci zavádí psychologické techniky k efektivnějšímu zlepšení znalostí angličtiny. Registrace je možná na stránce Activity.

Registrace

Kulinářské kurzy a deskové hry

Přijď se zapojit do našich kulinářských kurzů a vyzkoušej si vaření zábavnou formou! Naučíš se připravovat chutná jídla a poznáš nové recepty. A pokud rád trávíš čas s přáteli, určitě si užiješ naše sezení s deskovými hrami, kde můžeš relaxovat a zároveň procvičit své strategické dovednosti. Tento den je nejoblíbenější v našem integračním centru, protože se na něj těší úplně všichni! Strávíme spolu celé 3 hodiny plné zábavy, a co je nejlepší – setkávají se zde děti i teenageři ve věku od 5 do 18 let. Je to skvělá příležitost poznat nové lidi, užít si společný čas a naučit se něco nového v přátelské a pohodové atmosféře!

Registrace

Activities

Oblíbené slovo

Zeptali jsme se dětí, které navštěvují integrační centrum Domu Dobra: 'Jaké je vaše nejoblíbenější slovo a proč?'. Tak vznikl tento speciální obraz od malých návštěvníků integračního centra.

Den znalostí ve stylu Harryho Pottera

1. září jsme uspořádali oslavu ve stylu filmu o Harry Potterovi, abychom naplnili den radostí a jednotou. Společně s dětmi jsme si v naší komunitě vytvořili kouzelné vzpomínky.

Velikonoce a výročí Integračního Centra

Spojili jsme dva prázdniny a uskutečnili zajímavé questy, kterých se zúčastnilo kolem 60 dětí a jejich rodičů

Den v Integračním Centru Domu Dobra

Naše Integrační Centrum existuje více než rok. Za tuto dobu jsme provedli více než tisíc hodin různých kurzů, přednášek, lekcí, workshopů, mistrovských kurzů a svátků pro děti i dospělé. Video ukazuje jeden z dnů, kdy se k nám děti chodí učit vařit, hrát deskové hry a jen tak relaxovat.

PODPORTE NASE AKTIVITY

Příběh

Jak to začalo

V našich Domech Dobra, kde jsme poskytovali bezplatné ubytování pro ženy a děti, se často scházel tým dobrovolníků s dětmi na kreativitu, řemesla, filmové večery a další akce. Navštívili nás také psychologové a sociální pracovníci, kteří vedli příslušné workshopy. V prosinci 2022 nabyla tato aktivita edukativního charakteru, když jsme začali aktivně vyhledávat dobrovolné učitele, kteří by pomohli ukrajinským dětem úspěšně se zařadit na české školy.

Postupem času jsme si uvědomili, že naše podpora se musí dostat na novou úroveň – potřebovali jsme vytvořit nový prostor pro nejrůznější aktivity, které přispívají k úspěšné integraci uprchlíků do české komunity. V březnu jsme s podporou Nadace Agora7 otevřeli Integrační centrum. Začali jsme s jazykovými kurzy a díky našim obětavým dobrovolníkům jsme rychle rozšířili nabídku našich aktivit. Nyní naše centrum nabízí kurzy programování, robotiky, kreslení, kreativní dílny, kurzy vaření a mnoho dalšího – to vše zcela zdarma pro každého.

NÁŠ TÝM

Od otevření Integračního centra do práce se zapojilo přes 50 učitelů a dobrovolníků. Bez jejich angažovanosti bychom to nezvládli. Zde je pouze malá část z nich:

Ivan

Angličtina pro děti

Elizaveta

Angličtina pro děti

Elvira

Stretching pro děti i dospělé

Kostiantyn

Angličtina pro dospělé - Speaking club

Ladislav

Robotika a programování

Lina

Čeština pro dospělé.

Mariia

Angličtina pro děti

Yana

Kurzy vaření a latinskoamerické tance pro dospělé

Jitka

Eko Art Procházky

Yulia

průvodce po Praze a České republice

Natalia

angličtina pro dospělé

Artur

Tvorba 3D animací

Valerie

Čeština pro děti

Liliia

Tradiční himalájská jóga

Marija

Modern dance

Mariia

kreslení

Laura

čeština pro dospělé

Oleksandr

Grafický design ve Figmě pro teenagery

Natalia

Kreativní dílna

Děkujeme za spoluprace

Jsme neskonale vděční těm, kteří se podíleli na vzniku a rozvoji našeho Integračního centra.

Hanna

Výuka čtení v ukrajinštině

Illia

Stolní hry

Doroteja

Angličtina pro dospělé gramatika

Liubov

Malování pro děti

Matvii

Stolní hry

Ondřej

Čeština Pro Děti

KONTAKTUJTE NÁS

Kontaktujte našeho manažera

Bc. Elina Nuriakhmetova

+420 773 644 329 integrace@dumdobra.cz

Kompletní rozvrh a aktuální informace

https://t.me/integrace

@dumdobra.integrace

Adresa: Jankovcova 1587/8B 170 00 Praha 7-Holešovice